Nieuws
10 december 2006 - Ron Smeets

Aantal mobiele klanten NTT DoCoMo daalt

Dit is een primeur die het vermelden waard is! Wereldwijd stijgt het aantal mobiele bellers nog steeds gestaag en ook de meeste mobiele telco's plukken daar al jaren de vruchten van.

Een van 's werelds grootste providers, het Japanse NTT DoCoMo, heeft deze week bekend gemaakt dat voor het eerst in haar bestaan het aantal mobiele klanten in een maand is afgenomen.

Eind november telde NTT DoCoMo 17.500 minder mobiele klanten dan een maand eerder. Met een totaal aantal klanten van 52.1 miljoen nog geen reden om zich echt zorgen te maken, maar wel opmerkelijk.

De reden van de daling is overigens niet dat het totaal aantal mobiele bellers in NTT DoCoMo's markt aan het afnemen is, maar de concurrentie die toch wat marktaandeel van de gigant heeft weten te veroveren.

Bron: Wall Street JournalGerelateerde links:
DoCoMo passeert nieuwe mijlpaal: 50 miljoen
NTT DoCoMo test 4G netwerken
DoCoMo mobieltjes worden GSM compatible
4G snelheidstests van NTT DoCoMo, The Next Generation
Sterke groei wereldwijde verkoop mobieltjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.