Nieuws
14 december 2010 - Ron Smeets

Aantal Google Mobile zoekopdrachten met 130% gestegen

Google heeft op een van haar weblogs geschreven dat het aantal mobiele zoekopdrachten (onder andere video de Google Mobile App) het afgelopen kwartaal (Q3 2010) met 130% gestegen is in vergelijking tot een jaar geleden.

Uit een mobile marketing onderzoek blijkt bovendien dat 59% van de ondervraagden mobiele geberuikers aangeven dat ze op de een of andere manier gebruik zullen maken van mobiele zoekopdrachten tijdens hun kerstinkopen.

OK, dergelijke gegevens uit de mond van Google zelf klinken natuurlijk een beetje als preken voor eigen parochie, maar ik denk dat niemand zal bestrijden dat mobieltjes de afgelopen 12 maanden steeds meer gebruikt werden voor mobiele (internet) toepassingen, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.