Nieuws
12 augustus 2006 - Ron Smeets

Aantal camphones verdubbelt de komende 4 jaar

Volgens de analysten en voorspellers van Lyra Research zullen er in 2010 meer dan 1.5 miljard camphones in omloop zijn. Dat lijkt geen echt risicovolle voorspelling als je bedenkt dat het nu al schier onmogelijk is om een nieuwe GSM te kopen die géén camera heeft.

Mometeel, ongeveer 5 jaar nadat de eerste serieuze toestellen met camera op de markt kwamen , telt de mobiele telefoonwereld zo'n 750 miljoen camphones en dus voorspelt Lyra Research een verdubbeling van dat aantal in de komende 4 jaar.

Of dit vooruitzicht ook betekent dat er in 2010 meer camphones dan digitale fotocamera's zijn (misschien is dat nu wel al zo?!?!?) heb ik nog niet kunnen achterhalen.Gerelateerde links:
Camphones als werktuig
Camphone protest...
Samenwerking Motorola en Kodak
75% camphones in 2009
Bank verbiedt gebruik camphones
Fotograaf exposeert met camphone foto's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.