Nieuws
21 december 2011 - Ron Smeets

Aantal Android 'activeringen' nu meer dan 700.000 per dag

Andy Rubin van Google heeft gisteren geroepen dat het aantal Android activeringen per dag nu meer dan 700.000 toestellen bedraagt. Een half jaar geleden (in mei) was dat nog 500.000. De groei en het succes van het Google smartphone en tablet OS duurt dus voort, maar dat zal vrijwel niemand echt verbazen.

Wat Rubin ook nog aangaf is het feit dat Google elk toestel (ik neem aan op IMEI nummer) maar één keer telt op het moment dat die voor het eerst, met Android geinstalleerd, verbinding maakt met een mobiel netwerk.

Andy Rubin: "...and for those wondering, we count each device only once (ie, we don't count re-sold devices), and "activations" means you go into a store, buy a device, put it on the network by subscribing to a wireless service."

Dat zou dus betekenen dat herinstallaties niet meegeteld worden en dat maakt het aantal van 700.000 nog iets indrukwekkender. Hij vermelde echter niets over toestellen die alleen via WiFi verbinding maken, custom ROM's gebruiken en Android fans die meerdere toestellen met één en het zelfde abonnement gebruiken. Hoe dan ook, 700K+ per dag is veel, heel veel ;-)

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.