Nieuws
03 oktober 2005 - Ron Smeets

Aanslagen Bali getriggerd door GSM's

In een artikel in de Sydney Herald van vandaag is te lezen dat de recente aanslagen in Bali met behulp van GSM's gepleegd zijn.

Op foto's is te zien hoe een van de daders een restaurant binnenloopt, zich strategisch opstelt en vervolgens met zijn mobiele telefoon begint te bellen. Vrijwel direct na het tot stand komen van de verbinding explodeert zijn rugzak.

Hoewel het onderzoek nog niet definitief heeft kunnen vaststellen dat er een direct verband ligt tussen het bellen en de explosie wordt dat wel zeer warschijnlijk geacht.

Al eerder meldden wij dat mobiele telefoons steeds vaker door terroristen gebruikt worden om hun laffe daden te kunnen uitvoeren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.