Nieuws
19 maart 2012 - Ron Smeets

Aanraken niet meer nodig bij Nokia's revolutionaire toestel

Nokia's design chief, Marko Ahtisaari, heeft tegenover het Finse Kauppalehti niet alleen geroepen dat hij voor de fabrikant werkt aan de ontwikkeling van een tablet, maar ook dat Nokia van plan is met een nieuw, revolutionair, toestel op de proppen te komen.

De revolutie zit hem daarbij in de wijze van bediening. Volgens Ahtisaari zou het namelijk niet meer nodig zijn het toestel aan te raken tijdens het gebruik ervan.

Wat dat precies inhoudt blijft vooralsnog gissen, maar Ahtisaari noemt het dus een revolutionaire vernieuwing. Letterlijk zei hij dat gebruikers straks niet meer op het scherm van het toestel hoeven te kijken en dat aanraking met vingers ook niet meer nodig zijn: "When a new phone is ready, the user does not need to look down down and poke their fingers at the screen." Klinkt interessant.

 Is het een verregaande variant op Apple's Siri (stembesturing)? Of wordt de inhoud van het scherm wellicht voor je gezicht (als hologram) gedisplayed? Daarover geeft Ahtisaari nog geen details. Ook over wanneer een dergelijk toestel van Nokia in de winkels zal verschijnen, of gepresenteerd gaat worden, doet hij geen verdere uitspraken, helaas.

Ik zou zeggen; speculeer er maar op los. Welke 'revolutionaire' bediening denken jullie aan? De foto hierboven is overigens van een eerder Nokia concept uit 2011. Een toestel dat uit zichzelf 'rechtop' kan gaan staan, indien nodig.

Bron: Kauppalehti (Fins), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.