Nieuws
25 maart 2006 - Ron Smeets

Aanpak Happy Slapping nu ook op Donner's agenda

Met de aanhouding van een drietal Haarlemse tieners afgelopen week die ervan verdacht worden twee weken geleden een 16-jarige jongen te hebben mishandeld terwijl ze dat met hun camphone filmden heeft voor de nodige (politieke) opschudding gezorgd.

Het zal ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat het fenomeen 'Happy Slapping' in Nederland de kop op steekt, maar het is zonder meer de meest spraakmakende zaak die er nu zelfs toe leidt dat de politiek zich begint te roeren. Zo pleit minister Donner al voor een hardere aanpak, zo nodig met geholpen door een wetswijziging.

Gisteravond besteedde ook Netwerk uitgebreid aandacht aan wat zij noemen 'Een gevaarlijke rage'.

In Denemarken, daar waar ze hun portie internationale opschudding en politieke bemoeienis wel gehad hebben de afgelopen maanden, heeft een radiostation onlangs de bevolking opgeroepen om zogenaamde 'Happy Hugging' filmpjes te gaan maken met hun camphones en die op het internet te verspreiden. Het station plaatste een aantal van die filmpjes vervolgens ook op haar eigen site.

Wellicht dat good old 'Big Brother Ruud' zo'n camphone knuffelgolf in ons land kan aanwakkeren?!Gerelateerde links:
Verpleger mishandeld comapatientjes voor camphone
'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland
Camphones op de autosnelwegen: Happy Driving?!?
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Happy Shagging nieuwe rage onder tieners
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.