Nieuws
05 februari 2011 - Ron Smeets

Aandeel Gingerbread op Android toestellen groeit langzaam

Een week of vier geleden (op 4 januari) was het aantal Android toestellen dat al voorzien was van Android 2.3, Gingerbread, zo'n 0.4%.

Op 2 februari stond de 'teller' op 0.8%, een verdubbeling, dat wel, maar ter vergelijk. Het aandeel Android 2.2 (Froyo) steeg in diezelfde perdiode van 51.*% naar 57.6%.

OK, er zijn natuurlijk nog maar weinig toestellen die al geschikt zijn voor een upgrade naar Android 2.3 en in de winkels, bij ons althans, moet de eerste nog in de schappen verschijnen (de Google Nexus S). Toch is het wel leuk om te zien hoe snel het gebruik van de verschillende Android versies verschuift. Android-OS-Aandeel-020211 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.