Nieuws
03 mei 2014 - Ron Smeets

Aandeel Android 4.4 KitKat nu op 8.5%

Google heeft afgelopen week haar maandelijkse meting uitgevoerd om te bepalen hoe het gesteld is met de verdeling van de diverse Android OS versies die nog in omloop zijn en gebruikt worden.

Het zal niemand verbazen dat het aandeel van KitKat, Android 4.4.X, behoorlijk in de lift zit. Op 1 mei was 8.5% van alle Android toestellen die de Google Play Store bezochten uitgerust met de nieuwste versie van het Android OS.

Behalve updates van bestaande toestellen was April natuurlijk ook de maand dat de Samsung Galaxy S5, HTC One (M8) en, op de valreep, ook de Sony Xperia Z2 in de winkels verschenen. Het meest gebruikte Android OS is op dit moment nog steeds Jelly Bean (4.1.X, 4.2.X en 4.3) dat op 60.8% van alle toestellen te vinden is. Gingerbread (15.2%) en Ice Cream Sandwich (13.4%) worden ook nog meer gebruikt dan KitKat, maar dat zal niet al te lang meer duren.

Bron: Developer Android

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.