Accessoires
19 juli 2007 - Reinier Baas

A2DP? Waarom niet?

A2DP is een bluetooth protocol dat er voor zorgt dat je stereo geluid kan overbrengen van een bluetooth apparaat zoals een telefoon maar ook autoradio's, i-pods en zelfs al sommige dvd spelers.

In eerste instantie is A2DP bedoeld om muziek te luisteren draadloos op via headset of met een losse speakerset.

De eerste telefoons die al zoiets konden waren de Samsung telefoons van 3 a 4 jaar geleden de D500 en de E700. Deze konden al muziek overbrengen naar bluetooth headsets. Dit was alleen niet nog in stereo te beluisteren.

De eerste telefoons die echt a2dp hadden waren ook weer de Samsung telefoons zoals de D600. Nokia kwam daarna en Sony Ericsson pas de toestellen vanaf de K800i.

Je hebt tegenwoordig veel verschillende headsets en speakers. Maar veel mensen weten niet eens dat er zoiets is als a2dp.

Vandaar ook dit stukje om er toch even aandacht aan te geven want het heeft toch wel wat voordelen op een gewone headset.

Op dit moment zijn vooral van nokia headsets te krijgen zoals de BH 501 of de BH 602. Sony heeft er ook een stuk of 2 waarvan 1 adapter. de HBH DS200 is een adapter waar je gewoon zelf je kop telefoon op aan kan sluiten.

Motorola heeft ook nog 2 apparaten zoals de Ht820. Verder zijn er nog wat dingen van Apple, Jabra en Bluetrek en wat andere merken. Verder heeft Nokia nu ook nog weer nieuw speelgoed ze komen met een speaker uit waar echt SUPER geluid uit komt. (heb hem al thuis staan)

Voordeel van zo'n headset is dat je alle bewegings vrijheid hebt. Ook je hebt geen snoeren meer die in de weg zitten. Van veel headsets is zelfs de muziek kwaliteit beter dan de standaard geleverde headsets bij telefoons.

Ja, er zijn ook nog wel nadelen aan zo'n headset of speaker: de prijs vaak zijn deze apparaten rond de 100 euro, maar dan krijg je er ook wel wat moois voor terug.

Een ander nadeel is dat ze vaak groot zijn(de oudere dan)

maar als je nu al kijkt naar de nieuwe sony ericsson ze worden steeds kleiner.

Nokia BH-601 en motorola BT 820

sony ericsson HBH-DS200 music adapter (nieuw)

Nokia music stand MD-5W (nieuw)Gerelateerde links:
Ook een Bluetooth headset van LG en Prada
Design MP3 speler annex Bluetooth headset van Samsung
Bling Bluetooth headset
Bluetooth headset voor GSM's zonder Bluetooth
Plantronics multipurpose headset
Over de auteur: Reinier Baas