Entertainment
12 juni 2010 - Richard Otto

A-Team behaalt niet de A-klasse (iPhone game)

Games gebaseerd op films zijn meestal niet zo denderend. Dit geldt helaas ook voor de nieuwe A-Team game op de iPhone....

Naast Miami Vice hebben niet veel tv-series door de jaren heen zo’n cultstatus weten te bereiken als het succesvolle The A-Team. De jaren ’80 serie rondom vier Vietnam-veteranen die zich, nadat ze onterecht worden beschuldigd van een misdaad, inzetten als huurlingen heeft nog steeds een groot schare fans.  Het zal niemand verbazen dat deze serie een revival krijgt op het grote doek, maar ook op het kleinere iPhone-scherm.

Mr. T heeft reeds zijn grote onvrede geuit over de nieuwe actiefilm 'The A-Team'. Volgens de orginele B.A. acteur, bevat de film te veel geweld en seks, in tegenstelling tot de tv-serie. Mr. T. en ook Dwight Schultz, die in de serie de gestoorde Murdock speelde, hebben bedankt voor een ‘Cameo-rol’. Dirk Benedict, in de serie bekend als ‘Face’, heeft wel een rolletje aangenomen in de film maar heeft spijt van zijn beslissing.

De film krijgt in filmrecensies forse kritiek, maar ook de iPhone game behaald niet het niveau van de TV-serie. De iPhone game speelt houteriger dan een gemiddelde Commodore 64 game uit die tijd. 

Heb je geen probleem dat een iPhone je jeugdsentiment kapot kan maken? Download dan deze game voor € 1,59 in de App Store...  

Hieronder kun je de gameplay zien van de nieuwe iPhone game.

Over de auteur: Richard Otto