Nieuws
03 april 2012 - Ron Smeets

95% van de winst op smartphones voor Samsung en Apple

De rekenkundige bollebozen van Canaccord hebben becijferd dat Samsung en Apple zo ongeveer de enige twee echt succesvolle smartphone fabrikanten van dit moment zijn.

Van alle winst die momenteel gemaakt wordt op smartphones verdwijnt 80% in het laadje van Apple. Samsung is goed voor 15%. Gezamenlijk pikken de twee fabrikanten dus 95% van alle smartphone winsten binnen.

Alle andere fabrikanten, en dat zijn er heel wat, verdelen de overige 5%, danwel draaien op dit moment (nog steeds) dikke verliezen (zoals Nokia en RIM onlangs nog rapporteerden). De analisten van Canaccord Genuity zien voor de (nabije) toekomst ook geen grote veranderingen. Volgens Michael T Walkley is de kans zelfs groot dat Samsung en Apple in de komende periode zelfs nog meer dan 95% van alle smartphone winsten gaan opstrijken.

Bijna een jaar geleden was de verdeling nog heel anders. Apple had toen 50% van de winst op smartphones in handen terwijl RIM en Samsung beiden 17% scoorden. Samsung is dus nagenoeg gelijk gebleven en RIM is letterlijk weggevallen.

Bron: CNet

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.