Nieuws
19 juni 2008 - Ron Smeets

91% van alle Japanners wil geen iPhone

Dat is het resultaat van een enquête die enkele dagen voor de lancering van de 3G iPhone gehouden werd onder rui 400 Japanse consumenten in de leeftijd tussen 20 en 49 jaar.

Een van de redenen waarom zoveel Japanners de iPhone bij voorbaat al de rug toekeren is het ontbreken van een verwisselbare accu.

Op zich is dit natuurlijk niet zo'n best nieuws voor Apple maar al helemaal voor Softbank, de provider die de iPhone in Japan zal gaan aanbieden. Softbank is al niet de grootste provider en als we dit onderzoek mogen geloven dan komt daar met de komst van de iPhone ook geen verandering in.

Letwel, mochten de overige 9%, die nu zeggen dat ze de aanschaf van een iPhone serieus willen overwegen, ook daadwerkelijk tot een koop overgaan dan wordt de iPhone alsnog een doorslaand succes in het land van de reizende zon.Gerelateerde links:
iPhone in Japan een prooi voor NTT DoCoMo of Softbank?
Meer mobiele dan PC internetters in Japan
Daar is ie dan. . . De UMTS iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.