Nieuws
11 september 2007 - Redactie MobileCowboys

90sec: een pitch platform voor mobile startups

Onder de naam 90sec biedt Stichting Mobile Monday Amsterdam (MoMo) startups in de mobiele industrie de mogelijkheid om in 90 seconden hun verhaal te pitchen tijdens gratis bijeenkomsten waar professionals en decision makers in de mobiele sector in grote getalen aanwezig zijn.

De startups komen zo in aanraking met potentiële partners en financiers. Er zijn vijf slots van 90 seconden die per event aangeboden worden.

Voor het komende event op 24 september is het eerste slot ingevuld door Mobymedia, een startup die zich bezig houdt met mobiel adverteren. Er zijn nog slots open, geïnteresseerde startups kunnen op de website van MoMo zich aanmelden voor 90sec.

Mobile Monday is in het leven geroepen om professionals in de mobiele sector met elkaar te verbinden. Acht keer per jaar organiseert Mobile Monday een gratis en hoogwaardig netwerkevent in Amsterdam. 90sec past binnen de missie van Mobile Monday om mensen en ideeën te verbinden en de ontwikkeling van de mobiele industrie te stimuleren aangezien het startups de mogelijkheid biedt bekendheid te geven aan slimme en baanbrekende initiatieven.

Het thema tijdens het event van 24 september a.s. is "Mobile Communities: everything you wanted to know but were afraid to ask". Communities zoals Hyves en Facebook zijn hot. Maar hoe zit het met communities via je mobiel? Deze vraag wordt op maandag 24 september a.s. beantwoord tijdens het tweede event van de SMMA.

Het event vindt plaats in de grote zaal van Odeon, Singel 460 te Amsterdam en start om 15:30 uur. Het is uitverkocht uitgezonderd voor sponsors en pers. Kijk voor meer informatie en verslagen op Mobile Monday.

Naast de vijf 90sec slots zijn er twee sprekers: Tomi Ahonen, auteur van het bekende boeken Communities Dominate Brands en Digital Korea. Hij is expert en bekend spreker op het gebied van de mobiele industrie en communities. Hij is tevens keynote spreker op het grootste industrie event Mobile 2.0 in San Francisco op 15 oktober aanstaande.

De andere spreker is Giles Richter, CEO van Mowave. Mowave heeft net de Self Central service gelanceerd in Nieuw Zeeland en is genomineerd voor een Meffy Award in de categorie 'Communities & User Generated Content'.

Mobile Monday Amsterdam voorziet de doorbraak van mobiel in 2008. Belangrijkste signalen daarvoor zijn de niet aflatende stroom van nieuwe geavanceerde toestellen, drempelverlagende flatfee mobiele abonnementsvormen voor particulier en zakelijk gebruik, de steeds snellere mobiele netwerkverbindingen en de integratie met services zoals muziek, social networking en navigatie (GPS).Gerelateerde links:
Mobile Monday Part Deux 24 september
Presentaties en verslagen van de eerste Mobile Monday
Succesvolle eerste editie Mobile Monday
Nieuw Event gelanceerd: Mobile Monday
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl