Nieuws
27 mei 2011 - Ron Smeets

900 mobiele Chinezen en 811 miljoen mobiele Indiërs

China en India zijn qua inwoneraantallen, beiden ruim boven de 1 miljard, verreweg de grootste landen ter wereld dus is het niet gek dat het aantal mobiele bellers in die landen ook veel hoger ligt dan in de rest van de wereld.

Momenteel (april 2011) telt China al meer dan 900 miljoen mobiele bellers en de teller staat in India (maart 2011) op ruim 811 miljoen.

Over de afgelopen 12 maanden zijn er in China meer dan 113 miljoen mobiele bellers bijgekomen. In dezelfde periode een haar daarvoor waren dat er 108 miljoen. De explosieve groei is dus nog niet aan zijn eind gekomen. Kijkend naar de recente groeicijfers dan zou de strijd om het 'meest mobiele' land nog wel eens een nek-aan-nek race kunnen worden. In China werden gedurende de maand april namelijk zo'n 11 miljoen nieuwe mobiele bellers geregistreerd terwijl er in India zo'n 20 miljoen bij kwamen, meldt PCWorld.

Ter vergelijk Europa telde eind 2010 zo'n 740 miljoen mobiele abonnementen, maar dat is dan wel een compleet continent en niet 1 land. In de VS zijn op dit moment ca. 303 mobiele bellers. Hieronder staat nog een aardige grafiek over het mobiele gebruik wereldwijd en per continent, inclusief gegevens over 3G gebruik, vaste telefonie en breedband internet.

Mobiel-Wereldwijd-2010 Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.