Nieuws
12 november 2013 - Nichal Joosse

'90% van de wereldbevolking heeft 3G-internet in 2019'

Uit een nieuw onderzoek van het Zweedse telecombedrijf Ericsson blijkt dat 90% van de wereldbevolking in 2019 verbonden zal zijn met snel mobiel internet. Uit het Mobility Report blijkt onder meer dat er in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd zo'n 6,6 miljard mobiele abonnees waren en dat dit aantal de komende jaren steeds sneller zal gaan stijgen. Volgens het bedrijf zouden er in 2019 zo'n 9,3 miljard mobiele abonnees zijn, waarvan er 5,6 miljard abonnees uitgerust zullen zijn met een smartphone. 

Dezelfde 90 procent van de wereldbevolking heeft dan toegang tot een WCDMA/HSPA-verbinding, in de volksmond ook wel bekend als 3G. Ongeveer 65 procent van de wereldbevolking zal in 2019 gebruik maken van een LTE-verbinding, die we uiteraard ook wel kennen als 4G.

319054_7f641ebd

Wat er nog meer naar voren is gekomen in het onderzoek: de groei van het gebruik van smartphones stijgt exponentieel. Het duurde in totaal vijf jaar voordat er één miljard smartphone-abonnees waren, terwijl het naar verwachting minder dan twee jaar zal gaan duren voordat er twee miljard abonnees zullen zijn. Ook het dataverkeer zal nog verder toenemen, waarbij de helft uiteindelijk zal bestaan uit het bekijken van video's. Last-but-not-least: Ericsson zegt dat er in 2019 maandelijks zo'n tien exabytes aan mobiele data verstookt zal worden. Dat is.. heel erg veel. 

Over de auteur: Nichal Joosse