Nieuws
28 november 2013 - Nichal Joosse

90% van alle iPhone 5s-modellen is momenteel op voorraad

De iPhone 5s is erg populair. De afgelopen weken was het toestel erg moeilijk leverbaar, wat ook te maken heeft met het feit dat de productie een stuk lager was in vergelijking met de iPhone 5c. Momenteel lijkt Apple de zaakjes weer goed op orde te hebben, aangezien uit een nieuw onderzoek blijkt dat inmiddels zeker 90 procent van alle modellen beschikbaar is. Dit aantal lijkt langzaam op te gaan lopen naar de 100 procent. 

De beschikbaarheid van de iPhone 5s is in Amerika zelfs nog hoger, als we de cijfers van Gene Munster van Piper Jaffray moeten geloven. Hij ontdekte dat bij AT&T 99 procent van alle modellen beschikbaar is in de Apple Stores, terwijl dit bij Verizon 98 procent is. AT&T en Verizon hebben in de Verenigde Staten gezamenlijk zo'n 75 procent van de gehele markt in handen, wat inhoudt dat nagenoeg elke Amerikaan gemakkelijk aan een iPhone 5s kan komen (als ze dit willen uiteraard).

piper-131126

In Nederland lijken mensen nog niet echt warm te lopen voor de iPhone 5s. Het is niet echt duidelijk hoe dit komt, maar vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat veel mensen de iPhone 5s niet zo'n grote vooruitgang vinden in vergelijking met de iPhone 5. De iPhone 5c zie je wel steeds vaker in het straatbeeld, maar dit komt puur omdat de iPhone 5 zelf niet meer verkocht wordt. Natuurlijk zijn veel mensen het erover eens dat de iPhone 5 nog prima mee kan de komende tijd.  

Over de auteur: Nichal Joosse