Accessoires
17 mei 2007 - Ron Smeets

8GB microSD kaart van Samsung

Dit is goed nieuws voor al diegenen die een mobieltje met microSD kaart optie hebben en de huidige 1 of 2GB kaartjes nog te klein vinden om al hun foto's, video's en muziek op kwijt te kunnen die ze onderweg maken, bekijken en/of beluisteren.

Samsung is er in geslaagd een 8GB versie van de microSD kaart te ontwikkelen die al medio 2008 in de winkels zou moeten liggen. Los van de opslagcapaciteit is ook de lees- en schrijfsnelheid goed, respectievelijk 16MB/s (lezen) en 6MB/s (schrijven).

Nog geen drie maanden geleden werden de eerste 4GB microSD kaarten aangekondigd, maar die komen ook pas eind dit jaar in de winkels.

Natuurlijk, er zijn al lang 8GB SD kaarten maar die worden nauwelijks nog in mobiele toestellen gebruikt om de eenvoudige reden dat een microSD kaartje maar 20% van de ruimte in beslag neemt van een SD kaart. En dat is natuurlijk voor GSM's wel belangrijk.Gerelateerde links:
Micro SD kaart van Sandisk
Micro card reader voor microSD kaarten
Nieuw soort geheugenchip wellicht in GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.