Nieuws
02 augustus 2010 - Ron Smeets

886% meer Android toestellen verkocht in Q2

OK, een jaar geleden lagen er natuurlijk nog niet zoveel verschillende Android toestellen in de winkels dan nu, maar deze cijfers, berekend door analisten van Canalys, klinken hoe dan ook indrukwekkend.

Uit de kwartaalcijfers van de diverse mobiele toestel fabrikanten blijkt namelijk dat er in Q2 van dit jaar maar liefst 884% meer Android smartphones verkocht zijn dan in dezelfde periode van 2009.

De totala markt voor Smartphones groeide het afgelopen kwartaal, vergeleken met een jaar geleden, met 64%. Na Android was Apple de snelst groeiende smartphone verkoper. De boys van Steve Jobs verkochten 61% meer iPhones dan een jaar geleden. RIM en Nokia zagen hun aantallen met 41% toenemen. Bij Nokia komt dat vooral doordat de Finnen tegenwoordig ook goedkope Symbian toestellen tot hun assortiment van Smartphones rekenen. Mede daardoor blijven de Finnen, en dus Symbian ook nog steeds de marktleider met 38%. RIM is nummer twee met 18%, gevolgd door Apple met 13%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.