Geruchten
15 maart 2011 - Ron Smeets

877.000 Windows Phone 7 toestellen verkocht in februari?

Eind januari maakte Microsoft bekend dat er sinds de lancering van nieuwe smartphone OS 2 miljoen Windows Phone 7 licenties (toestellen) verkocht waren. The Next Web had dat een week daarvoor al berekend aan de hand van de download cijfers van de Windows Phone 7 Facebook app. Hun voorspelling bleek dus behoorlijk accuraat.

Nu heeft The Next Web (TNW), met dezelfde rekensom, becijferd dat Microsoft in februari mogelijk 877.000 Windows Phone 7 toestellen verkocht heeft. Als hun berekeningen ook nu weer kloppen dan kun je voorzichtig stellen dat het succes van Windows Phone 7 aardig groeit.

In januari becijferde TNW dat er per actieve Windows Phone 7 Facebook gebruiker 6.756 Windows Phone 7 toestellen verkocht warden. Ofwel, elke 6.756e Windows Phone 7 klant gebruikt Facebook. Op dit moment, 44 dagen na de vorige momentopname in januari, zijn er zo'n 505.000 actieve Windows Phone 7 Facebook gebruikers. Dat zou dus, volgens de berekeningen van TNW, kunnen betekenen dat er momenteel 3.378.000 Windows Phone 7 toestellen zijn. Ofwel, er zijn in dat geval in 44 dagen 1.378.000 nieuwe Windows Phone 7 toestellen in gebruik genomen, hetgeen neer komt op 877.000 in februari en ruim 31.300 per dag.

Uhm, dat klnkt heel erg leuk en de berekiningen van januari bleken ook aardig (met een afwijking van 2%) in de buurt van de waarheid te liggen, maar toch, het blijft een kwestie van voorspellen en koffiedik kijken totdat Microsoft zelf weer met nieuwe verkoopcijfers komt. Als er in 44 dagen inderdaad ruim 1.3 miljoen nieuwe Windows Phone 7 toestellen verkocht zouden zijn, dan denk ik dat Microsoft dat succesje wel snel wereldkundig zal maken. Eerder was de software gigant er namelijk ook al als de kippen bij om de verkoopcijfers van Windows Phone 7 aan de grote klok te hangen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.