Nieuws
18 oktober 2005 - Ron Smeets

850 Miljoen mobiele werknemers in 2009

Volgens een rapport van business consultancy groep IDC zal het totaal aantal werknemers wereldwijd dat mobiel kan werken in 2009 gegroeid zijn tot ruim 850 miljoen. Ofwel meer dan een kwart van alle werkende wereldburgers.

Eind 2004 telde onze aardkloot al 650 miljoen mobiele werkers waarvan de meesten in de regio Azie (exlusief Japan) werkten, gevolgd door de VS en Europa.

Percentueel gezien vinden we de meeste mobiele werknemers in de VS en de verwachting is dat uiteindelijk in 2009 ruim 70% van alle Amerikaanse bedrijven 1 of meer mobiele werknemers telt! via DMe

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.