Nieuws
06 juni 2006 - Ron Smeets

85% van de Belgen nu ook mobiel

Volgens een onderzoek van Telecompaper is nu ook meer dan 85% van onze zuiderburen voorzien van een mobieltje.

Eind Maart van dit jaar telden de Belgische mobiele operators in totaal 8.89 miljoen abonnees en prepay klanten. Base blijft de grootste provider met 51% marktaandeel, gevolgd door Mobistar (43%) en Belgacom (7%).

Al deze klanten waren in 2005 goed voor een totale mobiele omzet van 3.93 miljard Euro, 5.6% meer dan het jaar daarvoor, maar minder dan de verwachte groei van 6 a 7% die de diverse analisten eerder nog voorspelden. Voor dit jaar voorspellen diezelfde analisten een verdere groei van de mobiele markt die tussen de 4 en 5% zal liggen.

Wat in het eerste kwartaal van 2006 wel nog opviel was de forse daling van de prepay inkomsten met bijna 11% van 317 miljoen in Q4 van 2005 tot 282 miljoen het afgelopen kwartaal.Gerelateerde links:
Nederlandse mobiele markt groeit 5.6%
Belgische MVNO dixiTel met mobiele chat
Carrefour en GB in Belgisch MVNO avontuur
Miss Belgie koopt titel per SMS
Manneken Pis aan uw GSM
Eerste Belgische 3G operator vandaag live
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.