Nieuws
15 december 2010 - Ron Smeets

800 ontslagen bij Nokia in Finland

Nokia heeft dinsdag bekend gemaakt dat bij de fabrikant nog eens 800 banen gaan verdwijnen. Enkele maanden geleden kondigde Nokia al aan dat er door reorganisaties 1800 jobs op de tocht stonden. De 800 medewerkers die vanaf januari hun baan gaan verliezen maken deel uit van de eerder aangekondigde 1800.

De nieuwe ontslaggolf, die vanaf Januari uitgevoerd gaat worden, heeft vooralsnog alleen betrekking op medewerkers in Finland. Nokia heeft al een aantal afkoopregelingen aangeboden aan de betroffen medewerkers maar het bedrijf hoopt ook dat een deel van de medewerkers wiens banen gaan verdwijnen binnen de firma op andere plekken kunnen worden ingezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.