Geruchten
14 februari 2009 - Ron Smeets

8 Megapixel Nokia N-Series op komst?

Nokia heeft op dit moment nog steeds geen 8 megapixel camphone in haar collectie zitten. Om nu te zeggen dat dat een groot gemis is gaat misschien wat ver.

De 5 megapixel camera's met Carl Zeiss lens en (Xenon) flitser in de N82 en N95 doen namelijk qua kwaliteit zeker niet onder voor de 8 megapixel versies van concurrenten Sony Ericsson, Samsung en LG. De hoeveelheid megapixels zeggen immers ook niet altijd alles. De lens en camera software zijn minstens net zo belangrijk.

Toch is de kans reëel aanwezig dat de Finnen over enkele dagen op het MWC in Barcelona toch een 8 megapixel camphone gaan presenteren. Deze Nokia N-Series site claimt namelijk al een foto (zie hieronder) te hebben bemachtigd die met een dergelijk toestel genomen zou zijn.

Onderstaande foto is door ons CMS weliswaar verkleind maar als je deze link volgt dan kun je de grote versie zien. Die heeft een resolutie van 2448 x 3264 pixels. Dat is ongeveer 8 megapixel. We zullen zien. Nokia's persconferentie staat gepland voor maandagochtend 09u30. Rond die tijd zullen wij het laatste nieuws uit Finland meteen hier online zetten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.