Toestellen
26 maart 2005 - Ron Smeets

7MP Camphone van Samsung

In de strijd om de kwalitatief beste cam in een GSM heeft Samsung vooralsnog haar concurrentie op een respectabele achterstand gezet. Met de introductie van de SCH-V770 moet echter ook meteen gezegd worden dat de Koreanen wel erg ver gegaan zijn. Het toestel beschikt over een 7 Megapixel camera met een lens die groter is dan het toestel zelf.

Het heeft er alle schijn van dat Samsung in de ontwikkeling van de V770 de GSM-functie naar de achtergrond geschoven heeft. Draagbaar kun je het toestel in ieder geval nauwelijks nog noemen. De 32Mb interne opslagruimte is, voor 7MP foto's, net genoeg voor een paar portretjes. De ingebouwde, verwisselbare (MMCmicro) geheugenkaart is dus absoluut een must.

Samsung zegt het toestel binnenkort in Korea op de markt te willen zetten, maar wil niets kwijt over een eventuele introductie in de rest van de wereld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.