Social Media
15 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

77% van de Nederlanders gebruikt Facebook via mobiel

Facebook maakte vandaag een groot aantal interessante cijfers bekend over het gebruik van het sociale netwerk en dan in het speciaal het gebruik van Facebook via mobiel. Wereldwijd gezien gebruikt zo'n 70 procent van de gebruikers Facebook via een smartphone of een tablet. Dat is al veel, maar in Nederland is dit maar liefst 77 procent. Ook de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk ligt het mobiele gebruik behoorlijk hoog met ongeveer 78 en 79 procent.

dau

In bovenstaande grafiek is te zien dat het dagelijkse actieve gebruikers de afgelopen twee jaar wereldwijd fors is gegroeid. Eerder liet Facebook al weten dat de website meer dan een miljard gebruikers heeft, maar nu zien we dus dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers lager ligt, maar nog steeds indrukwekkend hoog is. Ook is te zien dat het aantal dagelijkse actieve gebruikers in de Verenigde Staten en Canada steeds langzamer groeit, terwijl het in de rest van de wereld veel sneller gaat.

mdau

In bovenstaande grafiek is de groei van het aantal mobiele dagelijkse actieve gebruikers wereldwijd te zien. Ook in deze grafiek zien we dat de groei enorm hard is gegaan het afgelopen jaar. In het tweede kwartaal van 2012 gebruikte 293 miljoen gebruikers Facebook dagelijks: een jaar later is dit opgelopen naar 469 miljoen gebruikers. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl