Nieuws
16 december 2010 - Ron Smeets

77 miljard App downloads in 2014

Volgens recente berekeningen worden er dit jaar wereldwijd zo'n 10.9 miljard apps gedownload. IDC voorspelt (ja ja, daar hebben we weer een voorspelling ;-)) dat dit aantal in 2014 zal groeien tot 77 miljard.

Dat zullen overigens niet alleen mobiele apps zijn. Steeds meer gebruikers gaan de komende jaren ook apps downloaden naar andere 'connected devices' zoals TV's. De omzet die al deze app downloads in 2014 gaan genereren zou uitkomen op ruim 26 miljard Euro. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk van deze voorspelling juist zal blijken te zijn. Tja, het blijft natuurlijk deels koffiedik kijken ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.