Nieuws
18 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

75% van de wereld heeft toegang tot mobiele telefoon

Volgens een nieuwe studie van de World Bank heeft ongeveer driekwart van de wereldbevolking nu toegang tot een mobiele telefoon. Het aantal aangemelde mobiele telefoons is de afgelopen twaalf jaar explosief gegroeid. Minder dan één miljard mobiele aanmeldingen waren actief in 2000, terwijl er vandaag de dag maar liefst zes miljard aanmeldingen actief zijn. Het afgelopen jaar downloadde mobiele gebruikers maar liefst 30 miljard applicaties op hun mobiele telefoon.

De meerderheid van de huidige mobiele aanmeldingen (vijf miljard) bevinden zich in ontwikkelde landen, een tekenn dat de mobiele technologie in deze landen erg belangrijk is maar dat het een duur en ingewikkeld proces is om de infrastructuur te behouden of te laten groeien. 'De uitdaging is nu om mensen, bedrijven en overheden in ontwikkelde landen zelf hun mobiele applicaties te laten ontwikkelen zodat ze volledig gebruik kunnen maken van alle voordelen van toegang tot de mobiele wereld.' zegt World Bank vice-president Ontwikkelingszaken Rachel Kyte in een verklaring. 

Toch zijn smartphones en draadloze dataverbindingen vaak buiten het bereik van de meeste mensen. Ondanks dat worden er veel apps ontwikkeld in de ontwikkelde landen die op zoek gaan naar oplossingen voor lage bandbreedte, het gebruik van WAP, SMS en andere technieken. In Nederland zijn er wel heel veel mensen die in het bezit zijn van een smartphone en ook de beschikking hebben over draadloze dataverbindingen. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl