Entertainment
17 juli 2006 - Ron Smeets

75% van de vrouwen weet niet hoe een mobieltje werkt

Recent onderzoek heeft aan het licht gebracht wat wij mannen natuurlijk allemaal al lang wisten: vrouwen kunnen niet omgaan met mobiele telefoons en andere high-tech gadgets.

Maar liefst 3 op de 4 ondervraagde vrouwen moest bekennen dat ze alleen de basisfuncties van hun mobiele telefoon wisten te gebruiken en hetzelfde gold ook voor andere gadgets zoals MP3 spelers, digitale camera's en dergelijke. De belangrijkste reden, zo melden de onderzoekers, is het gebrek aan interesse om tijd te investeren in het leren van alle functies van deze gadgets.

De gadget-dames van Shiny Shiny hebben hun eigen uitleg gegeven aan de reden waarom vrouwen deze kennis ontberen . Zij wijten het aan de geeks en freaks die doorgaans in de winkels werken waar gadgets verkocht worden. "Die, over het algemeen mannen, schrikken ons af", aldus Vero Pepperrell. "Het is dus niet de angst voor de technologie die ons ervan weerhoud het onder de knie te krijgen, maar de angst voor de geeks eromheen".

Tja, je hoeft maar een excuus te bedenken, he?!Gerelateerde links:
Vrouwen leiden in de mobiele gamewereld
Vrouwen zijn hot
Vrouwen in de Mobiele wereld
Vooral vrouwen zien hun mobiel als lifestyle
Vrouwen kopen meer ringtones dan mannen
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.