Nieuws
29 december 2005 - Ron Smeets

75% camphones in 2009

Het is de tijd van voorspellingen en om de een of andere reden is 2009 een populair jaar om voorspellingen voor te doen (zie ook de gerelateerde berichten).

Volgens IC Insights zullen in 2009 3 van de 4 GSM's voorzien zijn van een camera. Momenteel ligt dat percentage nog onder de 50%, maar volgens IC Insights zal de mobiele toestelmarkt de komende jaren met name draaiende gehouden gaan worden door de toename in de verkoop van camphones.

Zie hieronder de grafische weergave van de voorspellende 'inzichten' van IC.Gerelateerde links:
850 Miljoen mobiele werknemers in 2009
In 2009 worden mobieltjes goedkoper
De glazen bol van de Yankee Group
Wireless Email op alle Smartphones
Steeds meer consumenten hebben alleen mobiel
Mobiele TV nadert de 'jaren van de waarheid'
Mobile gaming gaat binnenkort echt 'los'!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.