Nieuws
09 maart 2011 - Ron Smeets

74% van Pakistaanse mobiele internetters gebruiken Symbian

Terwijl Symbian het wereldwijd moeiijk heeft zijn er ook landen waar het (smart)phone OS onder mobiele internetters nog steeds koning is. Neem nou Pakistan. Onderzoek van StatCounter heeft uitgewezen dat van de ca. 5 miljoen Pakistani die een toestel hebben met mobiel internet toegang dat doen met een Symbian smartphone.

iOS is, op ruime afstand, de nummer 2 met 8%, gevolgd door een 'onbekend'(?) OS met 7% en Sony Ericsson met 5%. BlackBerry, Android, Samsung en WebOS staan ook nog in de top 8, maar allen met een marktaandeel van 3% of minder.

Hoewel de kans bestaat dat er in Pakistan ook nog andere (oude) Symbian toestellen gebruikt worden, zoals de Sony Ericsson Vivaz of de Samsung i8910HD, zal het leeuwendeel van de Symbian gebruikers een Nokia smartphone gebruiken. Dat zou ook overeenkomen met het succes van de Finse fabrikant in 'ontwikkelende markten' als India, China, Zuid-Amerika en dus ook in Pakistan.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.