Nieuws
07 december 2013 - Nichal Joosse

74% van alle iOS-apparaten draait al op iOS 7

Volgens Apple gaat het gebruik van iOS 7 de goede kant op. Uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse bedrijf blijkt dat momenteel al 74 procent van alle iOS-apparaten op iOS 7 draait. Het besturingssysteem van Apple kende vanaf het begin zo zijn voor- en tegenstanders, maar het lijkt erop dat de meeste mensen inmiddels wel gewend zijn aan de veranderingen. 22 procent van de apparaten draait nog op iOS 6 en slechts 4 procent draait nog op een oudere versie. 

Het hoge percentage is te verklaren door het feit dat alle nieuwe producten van Apple meteen voorzien zijn van de nieuwste versie van iOS. Zowel de iPhone 5c, de iPhone 5s als de iPad Air en iPad mini met Retina zijn voorzien van iOS 7. De hele hype omtrent iOS 7 heeft er ook voor gezorgd dat veel nieuwsgierige gebruikers toch maar snel zijn overgestapt, om te kijken hoe het besturingssysteem bevalt.

Het lage percentage apparaten zonder iOS 7 is te verklaren door het feit dat bepaalde Apple-apparaten niet meer overweg kunnen met iOS 7. De iPhone 4, iPhone 3GS en lager, de vijfde generatie iPod en de iPad 2 kunnen niet voorzien worden van iOS 7.  

Over de auteur: Nichal Joosse