Accessoires
30 juni 2005 - Ron Smeets

70cm widescreen voor je GSM

Alle electronica wordt als maar kleiner en kleiner. Behalve plasma-, LCD- en TV schermen! Binnenkort is het mogelijk om, al lopend door de stad of zittend in de auto (niet achter het stuur natuurlijk) via je GSM of PDA te genieten van een film op TV-formaat.

Scalar Corp heeft hiervoor hun draagbare, en daarmee bedoelen we ook letterlijk draagbaar op je neus, projector geintegreerd in een mico-display zoals onder andere in GSM's gebruikt worden.

Teleglass, zoals het apparaatje heet, projecteert een virtueel scherm voor de ogen van de gebruiker dat qua afmetingen gelijk staat aan een 70cm TV scherm.

De echte fun zit 'm in het feit dat deze projector nog niet de helft van een brillenglas meet en met 5 gram uiterst draagbaar is. Dit in tegenstelling tot de virtuele display projectors die tot nu toe verkrijgbaar waren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.