Nieuws
31 januari 2013 - Marloes de Hooge

70% van de verkochte smartphones in 2012 was een Android

Apple mag misschien wel de winnende smartphone gemaakt hebben, Android lijkt de strijd te gaan winnen op de globale smartphonemarkt. De verkoop van smartphones is het laatste kwartaal met 38% gegroeid, waardoor er uiteindelijk 217 miljoen smartphones wereldwijd zijn verkocht. In het gehele jaar zijn er meer dan 700 miljoen smartphones verkocht, volgens nieuwe getallen van onderzoeksbureau Analytics. 

global-mobile-operating-system-share

De globale smartphonemarkt bestaat in feite uit twee bedrijven: Apple en Samsung. Apple verscheepte het laatste jaar 135,8 miljoen smartphones, terwijl Samsung maar liefst 396,5 miljoen smartphones verscheepte. Ondanks Nokia de grote verliezer is op de smartphonemarkt, verscheepten zij toch 335,6 miljoen smartphones in 2012. De meeste hiervan zijn smartphones die niet heel erg modern mee zijn.

Het is dan ook vrij duidelijk dat de markt een strijd is geworden tussen twee mobiele operating systemen: Android en iOS. De uitdaging in 2013 voor Windows Phone, BlackBerry en zelfs kleinere operating systemen is simpel genoeg dat ze zo snel mogelijk moeten groeien. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl