Geruchten
08 oktober 2010 - Ron Smeets

7 inch iPad krijgt camera, retina display en 128GB geheugen

De iPad is, tegen mijn verwachting in, al een behoorlijk succes aan het worden. Daarnaast zie je ook nu weer (net als vlak na de introductie van de eerste iPhone) dat vrijwel alle andere fabrikanten ook ineens met Tablet (achtige) toestellen op de proppen komen.

De Samsung Galaxy Tab, Dell Streak en BlackBerry PlayBook zijn slechts drie voorbeelden. Wat wel opvalt is dat niet alle tablet's dezelfde afmetingen hebben als de iPad. Sterker nog, de meesten zijn kleiner. Zou Apple ook met een kleinere iPad gaan komen?

Die geruchten doen wel al een tijdje de ronde maar ze zijn nog erg summier en we moeten natuurlijk ook niet vergeten dat deegelijke verhalen ook de ronde deden over de iPhone Nano ;-) Toch duiken de verhalen rondom een 7 inch iPad steeds vaker op. De kleinere iPad bovendien voorzien worden van een retina display (dezelfde kwaliteit als de iPhone 4), een camera en 128GB geheugen. Klinkt goed allemaal, maar we zullen eerst maar eens afwachten of Apple deze 'mini iPad' binnenkort ook daadwerkelijk zal presenteren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.