Nieuws
22 september 2009 - Ron Smeets

662.258 SMSjes in één maand

In Maart hadden twee Amerikanen het wereldrecord 'Meeste SMSjes versturen in één maand' met een totaal van 217.000 al bijzonder scherp gezet, dachten ze. Welnu, dat record, mits het erkend wordt natuurlijk, is bij deze verpulverd. 'LGVoyagerGuy' (zijn YouTube naam) kreeg het namelijk voor elkaar om in 30 dagen maar liefst 662.258 SMSjes te versturen.

Hij claimt ze allemaal met z'n iPhone verstuurd te hebben, maar als je even doorrekent dan zou dat betekenen dat hij, uitgaande van 20 uur per dag, 18.4 SMSjes per minuut verzonden en ontvangen heeft. Da's best veel. Hij maakte ook nog een video als bewijs van zijn prestatie. Daarin is ook de AT&T rekening van September te zien die hij in drie dozen ontving en 12.301 pagina's lang is.

Het moge duidelijk zijn dat velen aan zijn prestaties twijfelen. Zoals gezegd, 18.4 SMSjes per minuut, 20 uur per dagm, 30 dagen lang, klinkt heel erg onwaarschijnlijk. En dan ga ik er in mijn rekenvoorbeeld ook nog van uit dat hij gemiddeld slechts vier uur per dag gebruikt heeft om te slapen, eten, drinken, etc. Hij zal wel een online SMS-bot gebruikt hebben ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.