Nieuws
17 mei 2010 - Ron Smeets

65.000 Android toestellen per dag

Een leuk feitje over het alsmaar groeiende succes van Android. Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Eric Schmidt van Google zich vorige week laten ontvallen dat er op dit moment iedere dag 65.000 nieuwe Android toestellen verscheept worden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er dagelijks ook echt 65.000 Android toestellen verkocht worden.

Bij de aantallen die 'verscheept' worden zitten ook de toestellen die op de plank in magazijnen (van distributeurs etc) komen te liggen. Niet dat die aantallen dagelijks extreem groeien natuurlijk want dat zou betekenen dat er veel 'dode voorraad' is en dat willen de retailers en distributiecentra nu eenmaal niet dus het aantal verscheepte toestellen zal redelijk in lijn liggen met het aantal dat dagelijks verkocht wordt.

Enfin, vergeleken met de iPhone is Android bezig aan een behoorlijke inhaalslag. Van het Apple mobieltje worden er dagelijks zo'n 96.000 verscheept.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.