Geruchten
22 maart 2006 - Ron Smeets

60Gb iPod G5 op Apple's 'risico-lijst'

De reden waarom Apple de 60Gb versie van de iPod G5 op haar lijst met 'risicovolle producten' gezet heeft is niet exact duidelijk. Apple geeft de reden daarvoor zowiezo nooit vrij, maar in de meeste gevallen betekent dit dat de kans bestaat dat het betreffende product binnenkort niet meer, of slechter, leverbaar kan zijn.

Natuurlijk betekent deze aankondiging dat de diverse geruchtenstromen meteen weer een extra impuls gekregen hebben. "Zou Apple de 60Gb versie gaan uitfaseren om plaats te maken voor een 'echte' Video iPod?" gonst het weer overal.

Zoals altijd zijn ook deze geruchten weer vrijwel nergens op gebaseerd. Apple's 'At Risk' melding wordt ook gegeven als onderdelen niet leverbaar zijn waardoor de productie achterblijft of als het product zo goed verkoopt dat men het eenvoudigweg niet bijgehouden krijgt.

We zullen maar weer rustig afwachten.Gerelateerde links:
Weer een iPod Video 'gevonden'
Eerste 'echte' Video iPod foto?!
iPod Video geruchten-creatie
Video iPod geruchten blijken fake
Volgende iPod in widescreen formaat?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.