Nieuws
25 augustus 2014 - Ron Smeets

600 Miljoen actieve WhatsApp gebruikers per maand

Toen facebook WhatsApp overnam voor 19 miljard dollar had de berichtendienst zo'n 450 miljoen actieve gebruikers per maand. Aanvankelijk keerden een groot aantal abonnees WhatsApp de rug toe omdat ze bang waren dat Facebook hun telefoonnummers zou gaan misbruiken.

Die angst is misschien nog niet weg, maar inmiddels telst WhatsApp wel al 600 miljoen actieve gebruikers per maand. 

Daarmee is de berichtendienst nog altijd de populairste van allemaal. Viber telt momenteel 100 miljoen actieve grbruikers. De concurrent die nog het dichtst in de buurt komt is het Chinese WeChat met 438 miljoen actieve gebruikers. En de chat applicatie waar het enkele jaren geleden allemaal mee begon? Ping (nu BBM), die moet het doen met 85 miljoen gebruikers, maar het is niet bekend of die ook allemaal maandelijks actief zijn.

Via, Twitter

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.