Nieuws
03 oktober 2014 - Ron Smeets

60% van alle verscheepte iPhone 6's wordt een iPhone 6 Plus

Dit bericht is nog niet gebaseerd op feitelijke verkoopcijfers maar de observaties 'bronnen binnen de industrie' met betrekking tot de levering van bepaalde onderdelen.

Aanvankelijk werden evenveel analoge IC's geleverd aan de iPhone 6 Plus en iPhone 6 fabrieken van Foxconn en Pegatron, maar inmiddels ligt die verhouding anders. Zo anders dat de bronnen er van uit gaan dat van het totaal aantal iPhone 6 exemplaren die uiteindelijk verkocht gaan worden zo'n 60% een 6 Plus zal zijn.

Nu zal het zeker zo zijn dat de iPhone 6 Plus populairder is dan vooraf verwacht. Dat bleek al tijdens de lancering en de verhalen die ik zelf hoorde bij de wachtenden in Amsterdam en Oberhausen. Maar feit is ook dat Apple aanvankelijk veel minder iPhone 6 Plus voorraad liet (of kon laten) produceren.

Kort na de lancering werd bekend dat Foxconn 540.000 iPhone 6 toestellen per dag produceerde; 400.000 keer de iPhone 6 en 140.000 maal een 6 Plus. Kortom, de veranderende levering van onderdelen, en het opschroeven van de iPhone 6 Plus productie, kan dus ook gewoon onderdeel zijn van een inhaalslag als gevolg van de grotere vraag.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.