Nieuws
03 september 2012 - Ron Smeets

6 nieuwe Acer smartphones in 2013; 1 met Windows Phone 8

Acer gaat in 2013 voor het vierde opeenvolgende jaar (of was het nu het vijfde ;-)) proberen de wereldwijde smartphone markt te veroveren. Jim Wong, CEO van Acer, heeft geroepen dat de fabrikant volgend jaar zes nieuwe smartphones op de markt zal brengen.

Eén daarvan wordt een Windows Phone 8 toestel. De rest zijn allemaal Android modellen. De high end Acers krijgen een dual core Qualcomm processor (nog geen quad core dus) en de goedkopere varianten worden uitgerust met een MediaTek processor.

Volgens Wong zullen de nieuwe smartphones van Acerzowel in Europa, China als Zuid-Oost Azië in de winkels verschijnen. Acer is bovendien van plan de productie van haar smartphones in 2013 alleen nog maar te outsourcen bij Qisda en Compal. De belangrijkste reden daarvoor is dat de fabrikant meer eenheid in het design van haar toestellen nastreeft.

Onlangs presenteerde Acer nog twee (mid range) Liquid Gallant toestellen (foto) in Nederland. Eentje daarvan heeft een dual-sim optie. Ik ben benieuwd hoe die het gaan doen in de winkels. Vooralsnog zijn Acers nog maar weinig terug te vinden bij de Telecom shops. Dat zal als het aan Jim Wong ligt in 2013 ook veranderen. Acer is namelijk van plan de banden met de diverse Europese Telecom providers te verstevingen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.