Toestellen
16 augustus 2005 - Ron Smeets

6 Megapixel camphone in Taiwan

Het vervelendste aan de XCute DV2 camphone is dat ie voorlopig niet in Europa te koop zal zijn. Daarmee hebben we dan ook gelijk alle minpunten gehad.

In Taiwan is de 6 Megapixel phone sinds kort voor ca. 400 Euro te koop. Behalve extreme foto's kun je er ook mee filmen in DVD kwaliteit (max 30 fps).

Natuurlijk behoren een dual display en MP3 player ook tot de standaard uitrusting van de XCute, evenals 20 MB intern geheugen en, geen overbodige luxe, een 512 MB miniSD card.

Ondanks dit alles is het toestel met z'n 118 gram en 87x46,6x22 millimeter geen onhandelbare baksteen maar meer een supermodel :-)

Op de valreep toch nog een minpuntje dan: hij heeft geen Bluetooth!

Tijd om te emigreren misschien ?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.