Entertainment
01 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

6 apps die elke man nodig heeft

Zelfs in pre-historische tijden gebruikten mannen al gereedschappen en technologie om hun leven makkelijker te maken. We zijn tenslotte liever lui dan moe. Waren we in onze grotten nog druk in de weer met vuursteen en speerpunten, tegenwoordig is onze ‘weapon of choice’ de smartphone. Wil je als man meekomen in de moderne wereld, zonder dat je daarvoor al te vaak uit je luie stoel hoeft te komen, dan haast je je naar de app store om deze apps te downloaden. Samen met Robin Mobile stelden we deze lijst samen.

iHandy Carpenter: Timmerman skills komen je van pas wanneer je het het minst verwacht. Bijvoorbeeld als één van je vrienden door de tafel heenzakt, waar hij met zijn dronken hoofd op stond te dansen, en je moet de gebroken tafelpoot stutten met de tijdschriftencollectie van je vrouw vóór ze thuis komt. Hoe weet je wanneer je genoeg tijdschriften hebt om de tafel weer waterpas te krijgen? Met de waterpas in iHandy Carpenter! Deze app heeft verder een gradenboog, een meetlat (waarmee je ook dingen groter dan je telefoon kunt meten) en een schietlood. 

Verkrijgbaar voor iPhone (€ 1,79) en Android (€ 1,45)

Bier Aanbiedingen: Drink je bier? Drink je veel  bier? Dan kun je nu naar je telefoon grijpen voor een andere reden dan het sturen van dronken tekstberichten naar je vrienden: Bier Aanbiedingen update één keer per week de bieraanbiedingen database waarin alle supermarkten van Nederland te vinden zijn. Ook kun je je favoriete supermarkt en biermerk opgeven, waardoor de app je een gratis pushbericht stuurt als jouw merk in de aanbieding is. Het geld dat je hiermee uitspaart kun je uitgeven aan nog meer bier. Handig!

Gratis verkrijgbaar voor iPhone, Android en Windows

Car Locator: Je kent het wel: de zon gaat bijna onder en na een heerlijk lui dagje op het strand ben jij onderweg naar je auto, met een strandbabe aan je arm. Alleen… waar had je hem ook alweer geparkeerd? De zon schijnt in je ogen, je bent daas van de hitte en de eindeloze rijen met auto’s op de parkeerplaatsen bieden je geen enkel houvast. Je strandbabe wordt ongeduldig. Gelukkig heb je Car Locator geïnstalleerd op je telefoon. Deze app vindt de dichtstbijzijnde parkeerplaats, onthoudt de locatie van je auto en wijst je ook nog de weg terug naar je vierwieler, zonder gezichtsverlies.

Gratis verkrijgbaar  voor iPhone, Android & Windows Phone

BBQ app: Als er dingen in de fik moeten worden gestoken, dan zijn wij er als de kippen bij. We kunnen ons gereedschapsassortiment voor de barbecue nu uitbreiden met de BBQ app, zodat het fikkie stoken zo soepeltjes mogelijk verloopt. De app vertelt ons of het vandaag barbecueweer wordt, met informatie over temperatuur, de kans op zon en de kans op neerslag. Verder veel barbecuetips, met recepten en video’s. Het enige minpuntje is dat de app ons ook uitlegt hoe je de barbecue het beste aan kunt steken. Alsof we dat zelf niet weten.

Gratis verkrijgbaar  voor iPhone & Android

Survival Guide: We zijn dan misschien couch potatoes, soms vinden we onszelf onverhoopt in de ruige, vijandige natuur (stadspark, de achtertuin et cetera) en dan schieten we in survival mode. Onze instincten nemen het over en we worden efficiënte overlevingsmachines. Net als die oermensen in hun grotten, maar dan met een iPhone. Een iPhone waarop je gelukkig de Survival Guide app hebt geïnstalleerd, dus met dat overleven zit het wel goed. Het bouwen van onderdak, het maken van vuur, het verzorgen van wonden, gevaarlijke slangen, giftige planten, de psychologie van survivalstress, kortom: alles wat je moet weten voor een leuk dagje in de buitenlucht. 

Gratis voor Android

GoddessAlert: Het is ook niet makkelijk, de verjaardag van je vrouw onthouden of af en toe zeggen dat je van haar houdt. Wij zijn tenslotte survivalmachines die slecht zijn in multitasking en belangrijker dingen aan ons hoofd hebben, zoals het zoeken van de afstandsbediening (die zij kwijt heeft gemaakt). Enfin, we kunnen er niks aan doen. Het vervelende is dat de godin in je leven behoefte heeft aan een attente man en de kans bestaat dan ook dat ze je verlaat voor iemand die de GoddessAlert app wél op zijn telefoon heeft geïnstalleerd. Deze app is een virtuele coach die je herinnert aan de dingen die vrouwen belangrijk vinden. Dat je af en toe haar haar borstelt, bijvoorbeeld. Ik wist dat niet, dat dat belangrijk was. Weer een stap verder in mijn transformatie naar Latin Lover… 

Verkrijgbaar voor iPhone (€ 0,79)

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl