Toestellen
09 september 2005 - Ron Smeets

5MP design camphone van LG

Kenners verdenken LG ervan dat ze hulp gehad hebben van de ontwerpers bij Sony of Nikon, want de nieuwe C960 met 5 Megapixel cam is gewoon te mooi om LG te zijn!

Het toestel heeft natuurlijk ook een flitsertje zodat je er ook 's avonds de blits mee kunt maken. Verder is het een redelijk normale smartphone met alle bijbehorende functie's.

Wat met name dus opvalt is het bijzonder stijlvolle en efficiente design. Het toestel is verdeeld in twee 'helften' die kunnen draaien a la Nikon Coolpix camera's. De grootste 'helft' is voor het XVGA scherm terwijl op het kleinere gedeelte aan een kant natuurlijk de lens zit en aan de andere kant het keypad voor de GSM funtie en een mini-joystick voor de menubesturing. De camerabediening zit zoals verwacht op de zijkant van het toestel.

Hopelijk is ie snel ook in Europa te koop, maar dat zal wel niet, aangezien LG hier nauwelijks aan de weg timmert. Dit lijkt ons echter wel een toestel die daar verandering in zou kunnen brengen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.