Nieuws
06 november 2005 - Ron Smeets

5MP cameramodule van LG

Wij kunnen natuurlijk nooit helemaal compleet zijn en zo af en toe mis je daardoor dingen die je wel gezien hebt maar om een of andere reden toen niet interessant genoeg leken.

Het artikel dat ik begin deze week even vluchtig voorbij zag komen over een 5 Megapixel cameramodule met 3 x optische zoom is er zo een.

Omdat het niet ging over een toestel met 5MP cam die , hier of in Azie, in de schappen zou komen en er al 5, 6 en 7 megapixel camphones geshowed zijn liet ik deze posting voor wat het was.

Nu ik op de zondagochtend onder het genot van een croissantje het nieuws van de afgelopen week nog eens aan het doornemen ben, kom ik het bericht van de 5MP LG cameramodule voor in GSM's ook weer tegen.

Volgens Phonemag zit het nieuws niet zozeer in de kwaliteit van de camera, maar met name in het feit dat de optische zoom mogelijk gemaakt is zonder gebruik van een externe lens. De meeste multi-megapixel camera's hebben voor het zomen een lens nodig die fysiek naar binnen en buiten kan bewegen, hetgeen voor gebruik in een GSM natuurlijk niet handig is, zie bijvoorbeeld de foto's van de 7 Megapixel Samsung.

Bij LG hebben een 9-tal techneuten anderhalf jaar lang gewerkt aan de perfectionering van de techniek om optisch te kunnen zoomen zonder dat daarvoor de lens extern hoeft te bewegen. En dat is natuurlijk wel nieuws dat een posting op MobileCowboys meer dan waard is ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.