Nieuws
03 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

5G wordt 100 keer sneller dan 4G

In Nederland en België zijn we nog niet eens allemaal over naar het 4G-netwerk, maar de Japanse telecomprovider NTT Docomo denkt alvast vooruit en verwacht in 2020 een 5G-verbinding in Japan te kunnen aanbieden. Deze verbinding zou tot maximaal 100 keer sneller moeten zijn dan het huidige 4G/LTE-netwerk. Dit vertelde het Japanse telecombedrijf tijdens de elektronicabeurs Ceatec, waar Engadget aanwezig was. 

Het bedrijf liet toen weten dat hun versie van 5G honderd keer de snelheid en duizend keer de capaciteit van 4G zal hebben. Voor het ontwikkelen van deze nieuwe mobiele standaarden vergt enorm veel tijd. 4G was bijvoorbeeld pas eind 2009 voor het eerst publiek beschikbaar, na jaren van tests en overeenkomsten tussen landen. Het is nu 2013 en nog steeds heeft niet iedereen toegang tot 4G.

Eurocommissaris Neelie Kroes is in ieder geval bereid te investeren in een Europees 5G-netwerk in 2020. Voor de ontwikkeling van dit netwerk heeft ze namelijk al 50 miljoen euro gereserveerd. Ook Samsung is al bezig met tests op een 5G-netwerk, waarbij ze een snelheid van maar liefst 1 Gbps wisten te behalen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl