Geruchten
17 januari 2013 - Ron Smeets

52 miljoen iPhones in Q4 2012 verkocht?

De officiële kwartaalcijfers van Apple zijn nog niet bekend gemaakt maar analisten hebben becijferd dat er in het laatste kwartaal van 2012 zo'n 52 miljoen iPhones verkocht zouden zijn.

Gezien de berichten die enkele dagen geleden opdoken dat Apple de bestellingen voor iPhone 5 schermen voor de komende periode met 50% zou hebben teruggedraaid (ca 32 miljoen in plaats van de oorspronkelijke 65 miljoen) is dit wel een opvallend bericht. Van de andere kant hebben de gevolgen van de eventueel krimpende inkopen natuurlijk pas in een later stadium een uitwerking op de verkoopcijfers.

De bron van deze verkoopcijfers is volgens AppleInsider een gelekt financieel document dat bedoeld is voor investeerders en waarin analisten dus de voorspelling doen dat er 52 miljoen iPhones verscheept zijn in Q4 van 2012.

Als dat aantal klopt dan betekent het voor de iPhone 5 een stijging van meer dan 100% vergeleken met een kwartaal eerder. Ten opzichte van dezelfde periode in 2011 zou het aantal verkochte iPhones dan met zo'n 40% gestegen zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.