Nieuws
08 juni 2011 - Ron Smeets

500 miljoen HSPA gebruikers

In september van het afgelopen jaar werd de grens van 5 miljard actieve mobiele abonnementen doorbroken.

Vandaag maakte de GSMA bekend dat er voor het eind van deze maand 500 miljoen, ongeveer 10% van het tootaal aantal mobiele abonnementen dus, HSPA (3.5G) aansluitingen actief zullen zijn.

Maandelijks, zo heeft de GSMA berekend, komen er zo'n 19 miljoen HSPA abonnementen bij. LTe, dat de afgelopen maanden vooral in de VS een vlucht neemt, telt op dit moment zo'n 100 miljoen gebruikers. Verwacht wordt dat dit aantal tussen nu en 2015 naar 300 miljoen zal doorgroeien.

Momenteel zijn er meer dan 3100 moebiele toestellen die geschikt zijn voor de 350 HSPA netwerken die in 132 landen actief zijn. In 50 landen (88 providers) zijn deze netwerken inmiddels al geupgrade naar HSPA+ en 52 providers hebben de upgrade naar HSPA+ op de planning staan.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.