Nieuws
24 oktober 2011 - Ron Smeets

500.000 Android Apps, maar 37% 'bestaat' al niet meer

Het aantal gepubliceerde Android Apps doorbrak vorige maand de grens van 500.000, zo hebben analisten becijferd. Wat echter ook opvalt is dat 37% van alle applicaties die ooit in de Android Market gestaan hebben, daar inmiddels ook weer uit verdwenen zijn.

Bij de grootste concurrent, de Apple App Store, zijn inmiddels meer dan 600.000 Apps opgedoken. Daarvan is 24% alweer 'verdwenen'. Deels omdat de uitgevers de applicaties weer uit de Market of App Store halen, maar natuurlijk ook omdat de beheerders van de verschillende winkels (Google en Apple) zelf af en toe opruiming houden.

Volgens de analisten zou het aantal actieve applicaties is de Android Market en App Store momenteel (per eind september) respectievelijke 319.161 en 459.589 bedragen. Tsja, als je daartussen jouw perfecte app nog niet kunt vinden ;-)) Enkele andere opvallende conclusies uit het onderzoek van Research2Guidance; Android ontwikkelaars zijn met gemiddeld 6 apps 'productiever dan hun Apple 'rivalen' die op 4 apps per ontwikkelaar blijven steken. En, 78% van alle verwijderde Apps in de Android Market waren gratis applicaties.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.