Tablets
20 november 2012 - Ron Smeets

5 miljoen Nexus 7 tablets over de toonbanken in 2012

Het zijn geen officiele cijfers, maar bronnen die bekend zijn met de toeleveranciers van Asus (de maker van de Nexus 7) hebben becijferd dat Google in 2012 afstevend op de verkoop van 5 miljoen Nexus 7 tablets.

Dit getal is dus berekend aan de hand van cijfers van onderdelenleveranciers voor de Nexus 7. Volgens de Taiwanese bronnen zullen i november en december elke maand zo'n 700.000 tot 1 miljoen Nexus 7 tablets verscheept worden.

Ter vergelijk, van de Apple iPad Mini worden sinds de lancering zo'n 4 miljoen exemplaren per maand verscheept of afgeleverd. De iPad Mini is wel breder beschikbaar (in meer landen en bij meer verkooppunten). Ik denk dat het succes van de Nexus 7 heel wat groter zou zijn wanneer Google zou besluiten om de tablet in meer winkelschappen te leggen in plaats van alleen online verkoop via de Google Play Store.

De Nexus 7 wordt, voor zover ik eigenaren gesproken heb en de ervaringen online lees, over het algemeen gezien als een prima presterende, en betaalbare, Android tablet.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.